Qantas Headquarters Redevelopment

Qantas Headquarters Redevelopment

"Architectus has provided Qantas with a headquarters that is visually stunning, extremely functional and far more cost-effective than its predecessor. Our people are really enjoying the new space and I have no doubt that the buildings will support Qantas well into the future."
Stephen McDonald, Head of Property & Ground Services, Qantas Airways Limited

By introducing a new atrium structure that creates an internal street and entry hall, Architectus has completely transformed a 1980s office campus into a high quality and collaborative work place with significant improvements in energy efficiency - achieving an increased NABERS rating from 1.5 to 5 stars.

The internal street is a four-storey volume that unites three existing office buildings and is enclosed by a generously glazed roof and facade. The street creates a new public space and provides physical and visual connections between the buildings while incorporating communal facilities.

Selected areas of the existing buildings floorplate have been extended into the new atrium space creating balconies and office pods while also providing improved physical and visual connections encouraging interaction and engagement between work spaces.

The new entry hall features a triple-height volume, large glazed facade and over-sailing roof which consolidate the campus entrance while creating a new front-of-house experience and entry hall which draws people up and into the internal street.

*Architecture and auditorium by Architectus. Workplace by Hassell.

Project Sheet

Project Summary

Client
Qantas Airways
Location
Mascot, Sydney
Floor area
5672 m²
Completed
December 2013
Original value
N/A
Contact
Ray Brown